Ochiul Fatimei

nazar 2Pana in zilele noastre a ajuns aceasta legenda despre frumoasa Fatima, fiica profetului Mahommed care avea darul de a proteja de necazuri, de a vindeca oamenii lipsiti de noroc si speranta.
Se povesteste ca era suficient ca Fatima sa atinga bolnavul, iar bolile lui aveau sa dispara, ori sa priveasca un orb si acesta isi capata lumina ochilor.
Odata, Fatima i-a oferit in dar o piatra Nazar, iubitului sau, Ali, care urma sa plece intr-o lunga calatorie. In darul pe care l-a oferit iubitului, Fatima a adunat toata dragostea si caldura sa, talismanul capatand astfel puteri nepretuite. Dupa ce si-a terminat calatoria, Ali s-a intors la aleasa lui, sanatos si nevatamat. De atunci piatra Nazar a fost denumita in popor “ochiul Fatimei”.
Oamenii aveau incredere in puterea acestui ochi, in puterea lui de a proteja de toate vrajmasiile, vindeca de toate bolile si de a pastra iubirea – foc viu si albastru.
Piatra Nazar ii ocrotea pe calatori de hoti, ajuta la vindecarea ranilor, aducea fericire si dragoste.
Talismanul “ochiul Fatimei” proteja de deochi. In Turcia poarta numele de “nazar buncugu”, fiind cusut la hainele pruncilor, spre a-i proteja de ochiul rau.
…Pana astazi aceasta piatra este vie, cu legenda si puterile sale neasemuite. Ochiul Nazar este unul dintre cele mai populare talismane din Turcia.
Fie ca “ochiul Fatimei” sa va ofere bucuria, implinirea si fericirea !
nazar 1

2 Responses to “Ochiul Fatimei”

  1. Andreea Says:

    Super tare articolul! Mi-a placut foarte mult! Multumesc !

  2. Necros Epirus Says:

    De fapt acest simbol este Ochiul lui Horus si se intalneste in scrierile egiptene. Se cunoaste ca simbolul lui Horus era un ochi iar apoi a fost transpus in acest talisman, deoarece era mult mai usor de realizat de catre oamenii de rand (desenul ochiului considerandu-se complex si destinat doar imparatilor si preotilor).

Leave a Reply

*


  • Facebook
  • LinkedIn